Lemmikin piparkakut
joulukuu 17, 2018

Pikkujoulukausi käy kuumana ja sen kunniaksi suunnittelin myös lemmikeille sopivan lihaisan piparkakkureseptin!

Resepti on testattu toimivaksi koekeittiössämme ja arvoisa nelijalkainen makuraati on hyväksynyt lopputuloksen. Tällä kertaa käytin pipareihin luutonta kalkkunan jauhelihaa sekä jauhettua broilerin maksaa. Voit kuitenkin valmistaa näitä juuri lemmikkisi mieltymysten mukaisesta lihasta.

Nämä piparkakut ovat oikea vitamiinipommi, joten niitä ei kannata rouskutella liikaa kerralla.

 

AINESOSAT:

500 G JAUHELIHAA

200 G JAUHETTUA MAKSAA

1 KANANMUNA

2 RKL PELLAVANSIEMENROUHETTA

1 RKL PSYLLIUMIA*

1 RKL MARJAJAUHETTA

1 RKL MERILEVÄÄ

1 TL INKIVÄÄRIÄ

 

VALMISTUSOHJE:

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Anna massan turvota puolisen tuntia jääkaapissa. Tämä helpottaa piparien muotoilua.

Levitä massa tasaiseksi kaulimella ja ota siitä palasia piparkakkumuotilla uunipellille.

Paista piparkakkuja 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Jos haluat kovia piparkakkuja, niin kuivata niitä paistamisen jälkeen vielä 50 asteisessa uunissa muutaman tunnin ajan. Valmiit piparkakut säilyvät vain muutaman päivän jääkaapissa, mutta ne voi myös pakastaa.

*Psyllium on kuituvalmiste, jota käytetään yleisesti sidonta-aineena leivonnassa. Psylliumia on saatavilla ruokakaupan leivontahyllystä.

Inkivääri, merilevä ja marjajauhe ovat mausteena ja tuovat jouluisen ripauksen reseptiin, mutta ne voi myös halutessaan jättää pois, ellei niitä sattumoisin kaapista löydy.